Verder groeien

Coaching en loopbaanbegeleiding

Coaching kan worden gebruikt in ‎het kader van loopbaanbegeleiding of om medewerkers beter te equiperen voor hun huidige ‎functie. ‎Hierbij kijken we niet alleen naar specifieke functie-eisen en de bijbehorende competenties maar ‎ook naar de potentie en ambitie die deze persoon in huis heeft en de randvoorwaarden voor ‎succesvolle ontwikkeling.

Coachingstrajecten

Het aanbod van Aviation Medical Center

  • Competentiegericht, dus: duidelijk, inzichtelijk voor alle partijen en optimaal te evalueren.
  • Zowel mens- als taakgericht: de trainee werkt aan zijn persoonlijke vaardigheden, in de ‎context van de (nieuwe) functie.
  • Voorzien van een uitstekend nazorgtraject.

Het effect van

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding heeft een duidelijk en langdurend effect wanneer het programma inhoudelijk ‎een goede weergave is van de werkelijke situatie. Het traject dient naadloos aan te sluiten bij de ‎werksituatie, de wensen van de trainee en bij de wensen van de organisatie. Daarom zal bij het ‎vaststellen van de inhoud van het traject zowel de organisatie alsook de trainee een belangrijke rol ‎spelen. AMC speelt hierbij een adviserende rol.

Samenwerken

Ontwikkelplan

Aan de hand van de uitkomsten kunnen werkgever en werknemer samen een ontwikkelplan ‎opstellen, eventueel met ondersteuning van een psycholoog. Op deze manier draagt een ‎assessment bij aan de continue groei en ontwikkeling van uw medewerker, wat een positief effect ‎heeft op de betrokkenheid bij de organisatie. Coaching vindt doorgaans bij AMC plaats maar kan ‎ook ‘On the Job’ worden aangeboden.

En daarna

Nazorg

Soms is het wenselijk om na verloop van tijd nog eens wat vaardigheden bij te stellen. Het ‎coachingstraject eindigt dan ook niet bij de laatste sessie. De maatschappij of de medewerker ‎krijgt de mogelijkheid om twee bijeenkomsten te plannen, zonder dat hiervoor kosten worden ‎gerekend. De nazorg is onderdeel van het traject.‎